Nabestaanden groep

Hoe pak je het leven weer op na het overlijden van een dierbare?

Als je een dierbare verliest kom je terecht in een rouwproces. Je wordt soms overvallen door nieuwe emoties en gevoelens en het is vaak moeilijk om de draad weer op te pakken en je leven een nieuwe invulling te geven.

Het helpt je in je rouwproces om hier met andere mensen over te kunnen praten en je verhaal kwijt te kunnen.

In de nabestaanden groep kun je je ervaringen delen met mensen die een dierbare verloren hebben. Elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan, staan centraal. Heel belangrijk is de herkenning en erkenning van het verdriet die nabestaanden elkaar kunnen geven in deze groep. Hier vindt u een luisterend oor en wie weet ontmoet u een gelijkgestemde waarmee u een vriendschap op kunt bouwen. 

Andree Hagenaar (maatschappelijk werker en lid van het Sociaal Wijkteam) ondersteunt de groep en met elkaar worden de gespreksonderwerpen bepaald zoals: de eerste keer feestdagen zonder de ander, toekomstperspectief, gevoelens als schuld en boosheid, nieuwe levensinvulling, weer leuke dingen doen etcetera.

Indien u daar behoefte aan heeft kunt u ook een individueel gesprek met Adree Hagenaar aanvragen.

De groep is vast op elke 1e maandag van de maand van 13.30 tot 15.00 uur.

De eerst volgende bijeenkomst is maandag 
5 maart 2018.

De deelname inclusief koffie/thee is gratis.

Aanmelden vooraf is erg fijn (maar is niet verplicht) bij de balie van Pluspunt, Flemingstraat 55, (023) 5740330 of via info@ookzandvoort.nl.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Nathalie Lindeboom: 023-5740355.