Toon Hermansgroep

Deze groep is voor mensen die te maken hebben met kanker.
Ervaringen uitwisselen over alles rond deze ingrijpende ziekte wordt elders in het land in Toon Hermans-huizen als erg steunend ervaren.

De groep komt elke 2e vrijdag van de maand bij elkaar van 10.30 tot 12.00 uur in de Theo Hilbers zaal van Steunpunt OOK Zandvoort, Flemingstraat 55.

Eerst volgende bijeenkomst is op:
vrijdag 25 mei.

Thema's
De deelnemers kunnen zelf bepalen over welk thema de volgende bijeenkomst gesproken wordt. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld praktische zaken als voeding of zwemmen met een stoma. Maar ook ervaringen uitwisselen over vermoeidheid, angst en onzekerheid kunnen een grote steun zijn. Een oncologie verpleegkundige is bij de bijeenkomsten aanwezig om de groep te begeleiden.

Iedereen is welkom van 10.30 tot 12.00 uur in Steunpunt OOK Zandvoort, Flemingstraat 55. Opgave vooraf is niet noodzakelijk. Deelname en ook de koffie of thee zijn gratis.

Wandelen

Een aantal deelnemers van deze groep wandelt wekelijks op dinsdagochtend met elkaar; zij verzamelen om 10.00 uur bij het pannenkoekenrestaurant op de Zandvoortselaan bij de ingang van de AWD. Hoe lang ze wandelen gaat in overleg. Gemiddeld lopen ze 1 uur en 30 minuten en na afloop drinken ze koffie bij het pannenkoekenhuis (voor eigen rekening).
Verschillende lopers hebben een familie-jaarpas voor meerdere personen, waar andere personen ook op mee kunnen lopen.
Niets hoeft, alles mag. Het is geen trimgroep maar eerder een slenterclub. Veel kletsen en genieten van de mooie natuur.
Indien u hierover meer informatie wilt kunt u contact opnemen met Ron Beks 06-22724128.

Hoe deze groep is ontstaan

Take Huberts las tijdens een vakantie over een Toon Hermanshuis, waar lotgenoten en hun naasten samen kunnen komen om te praten, “Kan zoiets ook niet in Zandvoort?”, vroeg hij aan Nathalie Lindeboom van OOK Zandvoort. Lees HIER het hele verhaal